Nieuwsbrief 2018-Q3

17 september 2018

Beste ondernemers,
In de vorige nieuwsbrief hebben we een oproep gedaan om lid te worden van de POBD ,er is echter een kleine communicatie fout gemaakt door te vermelden om dit te doen via het secretariaat. Dit kan via de site van de POBD. U gaat naar de site van de POBD (www.pobd.nl) naar “Over” en naar “Lid worden”. Vul alle gegevens in, verstuur en u bent lid. Dan krijgt u alle informatie via uw mail.
Het lidmaatschap kost u niets extra (voor ondernemers waar de reclameheffing voor geldt).

Even voorstellen: Werkgroep Vriesestraat en Voorstraat Midden
Een werkgroep met spirit
Alweer vier jaar is Werkgroep Vriesestraat – Voorstraat Midden (+Blindeliedengasthuissteeg + Lindenstraat + Tolburgstraat Landzijde) actief aan de slag gegaan met het budget dat jaarlijks vanuit de POBD beschikbaar komt.

De werkgroepleden zijn actieve winkeliers, Joyce van My Bag / My Fashion, Els van Mellow Yellow, Frans van Foto Modern, Linda van CaLinda’s en Francis van Lades Smaakvol. Wij vinden het belangrijk dat er regelmatig iets gebeurt in ons winkelgebied, waardoor het publiek verleid wordt om onze straatjes in te lopen. Vandaar ook dat we behoorlijk wat aandacht besteden aan de aantrekkelijkheid van de straten; we hebben Dordtse vlaggen hangen, de winkeliers hebben rode lopers voor de deur, en op dit moment zijn de bloemetjes weer buiten gezet door voor alle winkels een bloembak te plaatsen.

Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, op 23 juni was het ‘Stralende Zomerfeestdag’, een mix van live muziek, veel ballonnen en bloemenkransen voor het publiek, er zijn meer dan 500 ijsjes weggegeven en veel winkeliers stalden voor hun winkels allerlei gezelligs uit. Een zeer succesvol evenement  waar zowel het publiek als de winkeliers van genoten.

Wij als werkgroep zijn enthousiast en bereid om veel tijd te steken in de organisatie van evenementen. We doen dit vrijwillig omdat we het belangrijk vinden voor het Centrum van de Stad. We gaan er vanuit dat wat goed is voor de stad en voor de straat, ook goed en belangrijk is voor onze winkels. We doen het ook met veel plezier. Omdat we het allemaal druk hebben zijn we ook heel erg efficiënt. Een vergadering duurt nooit langer dan een uur en veel communicatie gaat via whatsapp, bovendien is het erg leuk om als kleine zelfstandige op deze manier ook samen te werken met collega’s. Wat lastig blijft is de passieve winkeliers te betrekken. Het is soms al een klus om sommige winkeliers zover te krijgen de nieuwsbrief te lezen, laat staan om mee te denken, of om ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Voor ons is dat soms frustrerend en ook lastig te begrijpen. Want ons motto is: WERKEN AAN EEN BLOEIENDE BINNENSTAD, DAT DOEN WE TOCH ZEKER SAMEN?

Oud papier en vuilnisbakken
Een vraag van een collega ondernemer, of ondernemers hun oud papier op woensdag na 17.00 uur buiten willen zetten. Zodat consumenten niet door een straat of over een plein lopen met oud papier voor de etalages. En een oproep aan diegene die een vuilniscontainer hebben, om die als die geleegd is direct binnen te halen en niet de gehele dag buiten te laten staan. Het aanzien van een straat of plein moet zijn: Schoon, Heel en Veilig. Als we allemaal ons best doen om dit voor elkaar te krijgen houden we een mooie binnenstad.

19 juli vlaggetjesdag in Dordrecht
Op 19 juli 1572 was de geboorte van de natie van Nederland. In het Hof werd op die datum de eerste vrije Statenvergadering gehouden. Op 19 juli wordt dit heugelijke feit weer in het Hof gevierd de twaalf burgemeesters, van de steden die in 1572 ook aanwezig waren, worden door burgemeester Kolff uitgenodigd. De ondernemers in de Vriesestraat hangen op deze dag de Nederlandse vlag uit. Aan de ondernemers in de overige straten in het centrum de vraag of zij dat ook willen doen zodat de gehele binnenstad vlagt voor de geboorte van de natie Nederland.
Voor informatie kunt u terecht bij de vertegenwoordigers/voorzitters van uw werkgroep.

Informatie voor Dordrecht  Marketing
Zijn er nieuwe winkels, leuke acties, of evenementen in uw straat laat het ons weten. Dat kan via email secretariaat@pobd.nl en stuur informatie naar Danny den Braber van Dordrecht Marketing, email D.den.Braber@dordrecht.nl.
De site van centrumdordrecht.nl wordt deze maand vernieuwd, op de vernieuwde site kun je als ondernemer tips en suggesties/wijzigingen doorgeven. Gaat via een formuliertje op de site.
Ook leuk om te bekijken: http://www.dordrechtmaggezien.nl/zomer_2018
en een nieuwe vlog https://www.youtube.com/channel/UCHYOFQylHZyNE3cUlBEa8Vw

Het bestuur van de POBD wenst u een fijne vakantie en een goede zomer!

Evenementen in de binnenstad: 

13 – 15 juli Big Rivers Festival

Big Rivers het meerdaagse muziekfestival in het centrum. Op tal van podia door heel de binnenstad zijn er muzikale activiteiten en concerten.

Voor informatie over het evenement en de talloze podiums incl. de artiesten die optreden www.bigrivers.nl

 

27 t/m 29 juli Rrrollend

Het Energieplein staat het laatste weekend van juli vol met unieke foodtrucks, waar je uiteenlopende gerechten kun proeven. Naast eten komen er jazzbandjes en een dj.

Informatie www.rrrollend.nl

 

12 – 15 augustus Pasar Malam Istimewa Dordrecht

De pasar malam wordt gehouden op het Statenplein en de Sarisgang. Er komen uiteraard veel kramen met eten maar ook kramen met houtsnijwerk, gezondheidsproducten en kalligrafie. Er zijn muziekoptredens met exotische dansers.

Voor informatie www.istimewa-events.nl

 

19 augustus Rockabilly Square

Evenement dat georganiseerd wordt op het Statenplein. Het thema dit jaar is Hilbillu Style. Er komen stands, foodtrucks en muziek.

Voor informatie www.uitagendadordrecht.nl

 

31 augustus – 2 september Internationaal Microfestival

Tijdens dit festival dat georganiseerd wordt door Damiet van Dalsum eigenaar van poppentheater Damiet ziet het publiek allerlei kleine voorstellingen. Sommige zijn traditioneel anderen experimenteel. Het publiek ziet in micro wat het beeldende objecten theater op dit moment te bieden heeft. De focus ligt dit jaar op nieuw en jong talent.

Informatie over het volledige programma en locaties in de binnenstad www.poppentheaterdamiet.nl
1 september Swim to Fight Cancer

Voor het 4e jaar wordt dit evenement, onder toezicht van het KWF georganiseerd. De deelnemers zwemmen door de havens van Dordrecht. Wie niet kan of wil zwemmen kan 75 kilometer mee fietsen met de Ronde van Metz of 40 kilometer met de ronde van Urban Ride. Het programma begint om 10.15 bij het vlak.

Voor informatie www.swimtofightcancer.nl

 

5 september Krijten voor kinderen

Een gratis Dordts evenement op het Statenplein. Alle kinderen uit Dordrecht en omgeving van 4 – 11 jaar kunnen er gratis aan meedoen. Er komen springkussens, muziek, circus workshops zweefmolen en nog veel meer. Aanvang 13.30uur – 16.30 uur

Voor informatie www.krijtenvoorkinderen.nl

 

8 september Beverwijcksplein Pianoconcert

Een open lucht concert van 14.00 uur tot 17.00 uur non stop pianomuziek.

Voor informatie facebook/stadsfestival

 

8 september Voorstraat Noord Festival

Het festival wordt georganiseerd tussen Voorstraat 220 tot het einde van De Riedijk. Tussen 12.00 uur en 23.00 uur zijn er modeshows, straattheater, kunst op straat, workshops live muziek op verschillende podia en kinderactiviteiten.

Voor informatie www.voorstraatnoord.nl

 

8 & 9 september Open monumentendagen

Tijdens de open monumentendagen gaan deuren open die anders gesloten blijven. Op zondag middag is er een muziekprogramma. Dit jaar staat alles in het teken van het thema Europa.

Openingstijden zijn op zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Informatie www.monumentenindordrecht.nl

 

15 september Dordrecht Pride

Tussen 14.00 uur en 20.00 uur wordt er op het Beverwijckslpein een Roze markt georganiseerd. Thema is Lifestyle. Vrijdag 14 september komen er drijvende Roze Flamingo’s in de Spuihaven ter hoogte van de VVV van waaruit een film bekeken kan worden.

Voor het hele programma www.dordrechtpride.nl

30 september Dordrecht pakt uit

Dat betekent extra veel winkelplezier op deze zondag, de winkeliers en de horeca creëren een extra sfeer en leuke activiteiten in het winkelgebied. Er komen marktkramen, live muziek, straattheater, modeshows en kinderactiviteiten. Verder zijn er talloze aanbiedingen en winacties.

Voor het complete programma www.dordrechtpaktuit.nl